עוגת מוס גבינה, שוקולד לבן ומנגו ברוטב טופי בהיר ללא אפייה

חגיגה של עוגה! דליה מאיר עושה לנו את החג עם עוגת מוס נפלאה

מאת: דליה מאיר

דרג:
עוגת מוס גבינה, שוקולד לבן ומנגו ברוטב טופי בהיר ללא אפייה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 מנות/ תבנית : 22-24 עגולה מתפרקת

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית :
  • 1 קופסת אוריאו
  • 60 גרם חמאה מומסת
  • לרוטב הטופי :
  • 100 גרם חמאה
  • 250 גרם סוכר דמררה (החום הבהיר ,כוס וחצי)
  • 1 שמנת מתוקה
  • למוס הגבינה:
  • 120 גרם שוקולד לבן
  • 1 גביע גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
  • ¼ כוס אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • ½ כוס שמנת חמוצה
  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 כפות אבקת סוכר
  • לשכבת הפרי :
  • פחית מנגו משומר
  • אפשר אפרסקים משומרים או כל פרי אחר שאוהבים פרוסים דק ומסוננים במסננת מהנוזלים ,

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

תחתית: מומלץ להכין יום לפני
1. ממיסים חמאה במיקרו 30 שניות ומערבבים , אם יש צורך מוסיפים עוד 20 שניות ומערבבים עד המסה מוחלטת.
2. טוחנים דק את עוגיות האוריאו במעבד המזון .
3. בקערה מערבבים את העוגיות עם החמאה עד אחידות
4. מפזרים בתחתית התבנית ומהדקים היטב בעזרת כף או בעזרת הידיים , מניחים בצד.

מכינים את רוטב הטופי: מומלץ להכין את הרוטב ביום ההגשה .
1. בסיר בינוני שמים את כל המרכיבים ומחממים על להבה בינונית נמוכה עד שנוצר רוטב אחיד וחלק
2. מבשלים בביעבוע עדין עוד מספר דקות עד הסמכה . יש להזהר לא להגיע לרתיחה חזקה
3. מסירים מהכריים ומערבבים שומרים בצד לצינון .

למוס הגבינה:
1. ממיסים שוקולד לבן במיקרו 30 שניות , אם יש צורך מוסיפים בפולסים של 10 שניות מערבבים ובודקים עד המסה מלאה.
2. בקערה מערבבים ידנית גבינה – סוכר ווניל עד בלילה הומוגנית
3. מוסיפים את השוקולד המומס ,מערבבים ומוסיפים את השמנת החמוצה .
4. בקערת המערבל מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת הסוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה.
5. בעדינות מקפלים את הקצפת לתערובת השוקולד גבינה עד אחידות .

לקישוט:
1. אם רוצים לקשט שופכים כף רוטב בסילון דק בצורת ספירלה מהמרכז כלפי השוליים
2. אחר כך לוקחים שיפוד ו"חורטים" בעדינות (מבלי להכנס לעומק המוס) קווים.
3. אחד מהחוץ לפנים, אחד מהפנים לחוץ לסירוגין.

אם רוצים לקשט את השוליים אז טוחנים 4 עוגיות מניחים בצלחת שטוחה מרימים את העוגה ביד אחת וביד השנייה מדביקים בעדינות חופן לשוליים וכך ממשיכים סביב .

הרכבת העוגה:
מניחים את פרוסות הפרי מעל התחתית בשכבה אחת אחידה המכסה את כל התחתית.
מעל שופכים את מוס הגבינה ומיישרים למעלה.
מאחסנים במקרר להתייצבות לפחות 4 שעות או לילה.
כשרוצים להגיש
מוציאים מהמקרר מקשטים עם רוטב הטופי (הסבר למעלה) פורסים בסכין חדה חדה ושופכים מעט רוטב טופי.
לתמונות נוספות http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1727531
דרג: