עוגת מוס גבינה, שוקולד ותותים

שילוב מתוק במיוחד (וכשר לפסח): עוגת שכבות מוס גבינה, שוקולד ותותים טריים

מאת: ליז עמר

דרג:
עוגת מוס גבינה, שוקולד ותותים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מנות / תבנית 26 או 12 רינגים קטנים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 300 גרם גבינת מסקרפונה
  • 300 גרם גבינה לבנה 9%
  • 180 גרם שוקולד לבן איכותי
  • 1 ליטר שמנת מתוקה
  • 8 חלמונים
  • 1 שקית קטנה ג'לטין
  • 17 כפות סוכר
  • תותים טריים חצויים
  • לתחתית:
  • רולדת שוקולד/וניל כשרה לפסח או חבילת עוגיות כשרות לפסח בחלב

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. מרפדים תבנית ברולדת שוקולד/וניל או בעוגיות כשרות לפסח פשוטות מהולות בחלב.
2. מערבבים יחד את שני סוגי הגבינות בתוך קערת המיקסר בערך 2 דק' עד לאיחוד מלא.
3. מרתיחים על הגז 250 מייל שמנת מתוקה.
4. שמים בקערה את ה-180 גר' שוקולד לבן. כאשר השמנת מגיעה לרתיחה מלאה מרימים מהאש ושופכים מיד על השוקולד הלבן. כעבור דקה וחצי מערבבים יחד את התערובת של השוקולד והשמנת הרתוחה עד שהמסה מתאחדת.
5. שמים את הג'לטין בכלי קטן ומחממים במיקרו בערך 20 שניות. כאשר הג'לטין נוזלי וחמים מוסיפים אותו למסת השוקולד ומערבבים.
6. מוסיפים בתנועות קיפול את הגבינות שבקערה לתוך מסת השוקולד.
7. מקציפים 750 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת רכה מאוד ומקפלים פנימה לאט לאט.
8. מקציפים את החלמונים שהפרדנו מבעוד מועד עם 10 כפות סוכר, ותוך כדי ההקצפה מוסיפים פנימה את שאר כפות הסוכר (הקצפת הביצים צריכה לקחת 3 דק' בערך).
9. מקפלים את התערבות למסה באטיות ובזהירות רבה - תחילה מכנסים שתי כפות לתחתית הקערה ומקפלים לאט על מנתשילו שהמסה לא תתגרגר, וכך ממשיכים באטיות עד לקבלת מסה שנהבית ונוזלית.
10. יוצקים את המסה לתבנית ומכניסים למקפיא לשעתיים. מעבירים למקרר.
11. כשהנוזל הופך למוס מפזרים את חצאי התותים.

דרג: