עוגת מוס גבינה עם קדאיף

מוס גבינה עדין שעטוף מלמעלה ומלמטה בשערות קדאיף פריכות

מאת: קרן יגיל

דרג:
עוגת מוס גבינה עם קדאיף
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: תבנית בקוטר 24 ס״מ - 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/3 כוס סוכר
  • להכנת מוס הגבינה הושוקולד-
  • 200 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • 20 גרם חמאה
  • חצי כוס חלב חם
  • 1 שקית ג’לטין - מרוכך ברבע כוס מים
  • 2 קופסאות של גבינה לבנה 9%
  • חצי כוס סוכר
  • 2.5 מיכלים שמנת מתוקה
  • להכנת הסירופ
  • 2 כוסות סוכר
  • כוס מים
  • כמה טיפות מי זוהר
  • שערות הקדאיף
  • 200 גרם חמאה מומסת
  • 400 גרם שערות קדאיף
  • 2 טיפות מי זוהר - מי פריחת הדרים

אופן הכנה:

הכנת הרוטב - מרתיחים סוכר ומים על אש קטנה לכעשר דקות ומוסיפים את טיפות מי זהר.
להכנת בסיס הקדאיף -
אופן הכנה:
להכנת שערות הקדאיף
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים את שיערות הקדאיף עם חמאה מומסת ומי זהר. מוסיפים סוכר ומערבבים.
3. מחלקים את תערובת הקדאיף בין שתי תבניות בקוטר 24 ס”מ ואופים עד להזהבה למשך כעשרים דקות .
4. כששערות הקדאיף מוכנות מוזגים עליהן מיד את הסירופ ונותנים להן להצטנן.
להכנת מוס הגבינה והשוקולד
1. מחממים חלב, שוקולד לבן וחמאה במיקרוגל או על הגז וממיסים אותם.
2. מוסיפים להם ג’לטין מרוכך, מערבבים ומקררים מעט.
3. מערבבים את הגבינה עם הסוכר ומוסיפים אותה לתערובת של השוקולד תוך כדי ערבוב.
4. מקציפים שמנת ומקפלים לתוך תערובת הגבינה והשוקולד הלבן.
להרכבת העוגה
1. יוצקים את תערובת הגבינה על בסיס הקדאיף (כדי שתצא עוגה יפה ניתן להשתמש בשקף)
2. מכניסים להקפאה לחצי שעה. 
3. מוסיפים מעל את הבסיס השני ומכניסים למקרר לכמה שעות להתייצבות.

דרג: