עוגת מוס גבינה עם קדאיף

עוגת גבינה במרקם מושלם בשילוב טוויסט של שערות קדאיף קריספיות

מאת: קרן יגיל

דרג:
עוגת מוס גבינה עם קדאיף
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 8 מנות / תבנית עגולה של 24

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לסירופ:
  • 2 כוסות סוכר
  • כוס מים
  • כמה טיפות מי זהר
  • לבסיס של העוגה משיערות קדאיף:
  • 200 גרם חמאה מומסת
  • 400 גרם שערות קדאיף
  • 2 טיפות מי זהר - מי פריחת הדרים
  • 1/3 כוס סוכר
  • למוס גבינה ושוקולד לבן:
  • 200 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • 20 גרם חמאה
  • חצי כוס חלב חם
  • 1 שקית ג’לטין - מרוכך ברבע כוס מים
  • 2 קופסאות של גבינה לבנה 9 אחוז שומן
  • חצי כוס סוכר
  • 2.5 מיכלים שמנת מתוקה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. הכנת הרוטב - מרתיחים סוכר ומים על אש קטנה לכעשר דקות ומוסיפים את טיפות מי זהר.
2. להכנת בסיס הקדאיף - מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. מערבבים את שערות הקדאיף עם חמאה מומסת ומי זהר. מוסיפים סוכר ומערבבים.
4. מחלקים את תערובת הקדאיף בין שתי תבניות בקוטר 24 ס”מ ואופים עד להזהבה בערך עשרים דקות .מוזגים מיד את הסירופ ומחכים שיצטנן.
5. הכנת מוס גבינה ושוקולד - מחממים חלב, שוקולד לבן וחמאה במיקרוגל או על הגז וממיסים . מוסיפים ג’לטין מרוכך, מערבבים ומקררים מעט.
6. מערבבים את הגבינה עם הסוכר ומוסיפים לתערובת של השוקולד תוך כדי ערבוב.
7. מקציפים שמנת ומקפלים לתוך תערובת הגבינה והשוקולד הלבן.
8. להרכבת העוגה - יוצקים את תערובת הגבינה על בסיס הקדאיף . אני משתמשת בשקף ואז מתקבלת עוגה יפיפיה, מכניסים להקפאה לחצי שעה.
9. מוסיפים מעל את הבסיס השני ומכניסים למקרר לכמה שעות להתייצבות.

דרג: