עוגת מוס גבינה על תפוחים ואגסים בקרמל

עוגת מוס גבינה על תפוחים ואגסים בקרמל

מאת: מתכון גולש

דרג:
עוגת מוס גבינה על תפוחים ואגסים בקרמל
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן עבודה: 45 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מכל שמנת עמידה לקצפת 38%
  • 150 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
  • 2 מכלי שמנת עמידה לקצפת
  • 1 כוס סוכר
  • 14 גרם ג'לטין נטול טעם
  • ½ כוס חלב חם
  • 500 גרם גבינה 9%
  • ½ 1 כוסות קמח
  • 120 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 1-2 כפות חלב קר
  • 2 כפות סוכר
  • 1 חלמון
  • 5 תפוחי-עץ קלופים
  • 3 אגסים קלופים
  • ¾ כוס סוכר
  • ½ כוס סיידר תפוחים

אופן הכנה:

אופן הכנה: 1. יום לפני האפייה מכינים גנאש שוקולד לבן. מרתיחים את השמנת, מסירים מהאש,
מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שימס. מצננים ושומרים במקרר למשך לילה.
למחרת מקציפים לקציפה יציבה.
2. להכנת הבצק – מכינים בצק פריך מכל החומרים הרשומים, עוטפים את הבצק בניילון
ניצמד מקררים כשעה. מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה לעלה בקוטר התבנית, 
מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית. דוקרים את הבצק במזלג במספר מקומות.
3. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות, אופים את הבצק עד שיזהיב.
4. הכנת המלית – חותכים את התפוחים והאגסים לשמיניות ומנקים מליבות. מעבירים למחבת, מוסיפים סוכר וסיידר ומבשלים 10 דקות עד שהנוזלים מתאדים. מצננים.
5. להכנת קרם גבינה – מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה, ממיסים את הג'לטין החלב החם מוסיפים לגבינה דרך מסננת צפופה על מנת שלא יהיו גושים ומערבבים. מקפלים את הקצפת לגבינה במספר פעמים, מערבבים לקבלת קציפה אחידה.
6. להרכבת העוגה – שמים את מלית התפוחים והאסים על הבצק האפוי, מכסים גבינה, מקררים למשך מספר שעות. מורחים מעל את הגאנש השוקולד הלבן ושומרים במקרר למשך לילה עד להגשה.

דרג: