עוגת מוס גבינה על מצע של אפרסקים

ללא אפייה: עוגת קרם גבינה, אפרסקים משומרים ונענע

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת מוס גבינה על מצע של אפרסקים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות/תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • עוגת תופין (ספוג) בעובי 1 ס"מ מאיכות טובה
  • 1 קופסה גדולה של אפרסקים משומרים בסירופ (800 גרם)
  • למוס גבינה:
  • 2 מכלים שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 1 כוס סוכר
  • 14 גרם ג’לטין
  • 1/3 כוס חלב תנובה חם
  • 500 גרם גבינת תנובה 5%
  • לעיטור:
  • אפרסקים משומרים
  • עלי נענע טריים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. שמים את עוגת התופין בתבנית. יוצקים עליה כ-3/4 כוס מסירופ השימור של האפרסקים, חותכים את האפרסקים לפרוסות ומניחים על העוגה.
2. מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה, ממיסים את הג’לטין בחלב החם, מוסיפים לגבינה דרך מסננת דקה ומערבבים.
3. מקפלים את הקצפת לגבינה ומערבבים לקבלת מרקם אחיד. יוצקים לתבנית ומקררים היטב למשך לילה.
4. לפני ההגשה מעטרים באפרסקים ועלי נענע ומגישים.
דרג: