עוגת מוס גבינה ושוקולד לבן

לאירוח מושלם, או רגעים שבהם רוצים משהו מתוק - עוגת גבינה עם סירופ פטל

מאת: אורית אליעזר

דרג:
עוגת מוס גבינה ושוקולד לבן
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • תחתית
  • 150 גרם בישקוטים בטעם חמאה
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • מוס
  • 150 גר` שוקולד לבן קצוץ
  • ½ כוס חלב
  • 25 גר` חמאה
  • חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל (80 גר`)
  • 500 גר` גבינה לבנה 5%
  • 6 כפות סוכר
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • סירופ פטל
  • 150 גרם פטל טרי או קפוא
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות מיץ לימון
  • קישוט
  • פטל טרי או קפוא

אופן הכנה:

אופן הכנה:
התחתית 
1. במעבד מזון טוחנים את עוגיות החמאה לפירורים דקים.
2.  מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב לתערובת לחה.
3.  מהדקים את התערובת לבסיס התבנית בשכבה אחידה. מעבירים למקפיא בזמן שמכינים את המלית.
המלית 
1. ממיסים שוקולד לבן, חלב וחמאה במיקרוגל ומערבבים לתערובת אחידה.
2. מערבבים היטב את הגבינה ואת אבקת האינסטנט פודינג וניל.
3. מאחדים בין תערובת השוקולד לבין תערובת הגבינה.
4. במיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה.
5. מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך תערובת הגבינה ויוצקים מעל שכבת הבישקוטים.
סירופ הפטל:
1. מרתיחים את הפטל עם הסוכר והמיץ לימון עד שהתערובת נוזלית. מסננים ומצננים.
2. מטפטפים מסירופ הפטל באמצעות כפית על העוגה.
3. מערבבים את הפטל באופן שטחי בעזרת קיסם, לקבלת דוגמת השיש.
4. שומרים בהקפאה, ומפשירים כשעתיים לפניי ההגשה במקרר.
5. שומרים בקירור.
דרג: