עוגת מוס גבינה וריפל אוכמניות, שוקולד לבן ולוטוס בציפוי גנאש לוטוס ובתחתית ביסקוויט לוטוס.

עוגת מוס גבינה וריפל אוכמניות, שוקולד לבן ולוטוס בציפוי גנאש לוטוס ובתחתית ביסקוויט לוטוס

מאת: ערבה שלוש

דרג:
עוגת מוס גבינה וריפל אוכמניות, שוקולד לבן  ולוטוס בציפוי גנאש לוטוס ובתחתית ביסקוויט לוטוס.
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 12 מנות תבנית עגולה בקוטר 26/28

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • רכיבים למוס גבינה:
  • 500 גרם גבינה לבנה 5% שומן.
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה (פחות 2 כפות לריפל שוקולד לבן).
  • 0.75 כוס סוכר
  • 1 חב׳ אינסטנט פודינג וניל
  • רכיבים לריפלים:
  • 0.5 צנצנת מחית אוכמניות
  • 2 כפות ממרח לוטוס גדושות
  • 50 גרם שוקולד לבן
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • לתחתית ביסקוויט:
  • 250 גרם ביסקוויטים לוטוס טחונים דק
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • לציפוי גנאש לוטוס:
  • 0.5 צנצנת ממרח לוטוס
  • לקישוט:
  • 2 יחידות ביסקוויט לוטוס טחונים דק (מרקם חול).
  • כוס דובדבנים טריים שטופים.

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1.מערבבים היטב את החמאה המומסת יחד עם הביסקוויטים הטחונים ומשטחים בתבנית עגולה בקוטר 26.
2.בקערת מיקסר מקציפים היטב את השמנת המתוקה יחד עם הגבינה, הסוכר והפודינג עד קבלת קצפת יציבה ותפוחה.
3.מכינים 3 שקיות זילוף חד פעמיות (או רגילות) ללא צנטר.
4.ממיסים שוקולד לבן יחד עם 2 כפות שמנת מתוקה במיקרוגל ומערבבים היטב לקבלת גנאש חלק.  מעבירים לשקית זילוף.
5.מחממים במיקרוגל 2 כפות לוטוס גדושות ומעבירים לשקית זילוף.
6.בשקית זילוף השלישית מכניסים את מחית האוכמניות.
7.על תחתית הביסקוויט מזלפים מחצית מכל שקית זילוף בצורה חופשית.
8.שופכים מתערובת הגבינה מחצית מהכמות.  9.מזלפים את המחצית שנותרה מכל שקית זילוף בצורה חופשית ומכסים בתערובת הגבינה שנותרה. 
מקפיאים כשעה.
10.ממיסים במיקרוגל את קרם הלוטוס ומצפים את העוגה. 
  מקשטים ב2 ביסקוויטים של לוטוס טחונים דק דק ובדובדבנים טריים.
מעבירים למקרר (מינימום 6 שעות קירור).
מגישים ומתענגים.
דרג: