עוגת מוס גבינה בציפוי ג׳לי מנגו- לימון

עוגת מוס גבינה בציפוי ג׳לי מנגו- לימון, עוגה נפלאה של שילוב גבינה עם לימון

מאת: מתכון גולש

דרג:
עוגת מוס גבינה בציפוי ג׳לי מנגו- לימון
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית :
  • 1/2 כוס קמח
  • 1 כף שמן
  • 1/3 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • למוס גבינה:
  • 1 מכל שמנת מתוקה להקצפה 32% השף הלבן
  • 10 גרם ג׳לטין
  • 100 גרם גבינה 9%
  • 60 גרם אבקת סוכר
  • 60 מ״ל מיץ תפוזים מסונן
  • 1 קופסת גבינת נפוליאון מופחתת שומן (16% )
  • 150 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל
  • לציפוי:
  • 30 מ"ל מים
  • 30 מ"ל מיץ לימון מסונן
  • 60 גרם סוכר
  • 8 גרם ג׳לטין
  • 50 מ"ל מים ( להמסת הג׳לטין )
  • 70 גרם מחית מנגו
  • לקישוט:
  • 1/2 מכל שמנת מתוקה להקצפה השף הלבן
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:

1. לתחתית: מקציפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה. מוסיפים בהדרגה שמן וקמח אופים בתבנית קפיץ או רינג עגול קוטר 20 ס״מ 170• כ-15 דק עד הזהבה. מקררים.
2. הכנת המוס: ממיסים את הג׳לטין במיץ תפוזים. ממיסים את השוקולד על בן מארי או במיקרוגל. מערבבים היטב גבינות ואבקת סוכר. מוסיפים שוקולד מומס לגבינות. מקציפים שמנת מתוקה עם פודינג לקצפת רכה. מאחדים בתנועות קיפול את 2 התערובות ומוסיפים ג׳לטין. 
3. מקיפים את דופן התבנית/ רינג בשקף ומשטחים את מוס הגבינה על התחתית האפויה. מקררים היטב.
( לפחות 4 שעות במקרר- לפני הציפוי).
4. הציפוי: מחממים בסיר מים , מיץ לימון וסוכר עד להמסת הסוכר. מוסיפים מחית מנגו ומערבבים היטב. מוסיפים את הג׳לטין המומס ומערבבים היטב. מוזגים בזהירות מעל המוס ומקררים עד התיצבות.
5. קישוט: מקציפים שמנת עם פודינג ומפסלים פרחים כיד הדמיון. 

דרג: