עוגת מוס בשני צבעים

עוגת מוס מרהיבה

מאת: עליזה אלפסי

דרג:
עוגת מוס בשני צבעים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 10 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 שמנת מתוקה להקצפה 38% השף הלבן
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 2 אינסטנט פודינג שוקולד
  • 6 ביצים
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כפית גדושה קורנפלור
  • 4 כפות מים קרים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות.

תחתית אפויה:
1. להקציף 6 חלבונים לקצף קשה, מוסיפים 4 כפות סוכר ואת החלמונים, ממשיכים להקציף, באיטיות.
2. מוסיפים 1 אינסטנט פודינג שוקולד, מערבבים בצורת עטיפה, שופכים לתבנית משומנת ואופים כ-25 דקות.
טיפ: כדי שהעוגה לא תרד, מיד כשמוציאים מהתנור להפוך על תבנית. ולקרר.

שכבה ראשונה על העוגה:
1. מקציפים בקערה 1 שמנת מתוקה, 1 אינסטנט וניל וכוס חלב לקצף קשה .
2. מורחים על העוגה.
שכבה שניה:
1. מקציפים 1 שמנת מתוקה, 1 אינסטנט שוקולד וכוס חלב לקצף קשה.
2. מורחים על השכבה הראשונה.
שכבה שלישית:
1. בסיר קטן שוברים את השוקולד מריר, מוסיפים שמנת מתוקה ומבשלים על אש קטנה לבחוש עד המסה.
2. בכוס בוחשים את הקורנפלור והמים ושופכים על השוקולד המומס (כשהוא עדיין על אש קטנה).
3. בוחשים במהירות עד הסמכה ושופכים חם על השכבה השניה.
4. מכניסים למקרר לפחות ל-3 שעות.


דרג: