עוגת מוס בשלושה צבעים

עוגת מוס מפנקת ויפהפייה עם שוקולד מריר, שוקולדחלב ונגיעות וניל

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: מירב מלמד

דרג:
עוגת מוס בשלושה צבעים
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 50 דקות

כמות מנות: 8 מנות / תבנית בגודל 26 ס״מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 חבילות שמנת מתוקה של ״השף הלבן״
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 1 אינסטנט פודינג שוקולד
  • 1 חבילת שוקולד מריר
  • 1 כוס חלב

אופן הכנה:

לבסיס:
1. מקציפים 5 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר עד שמתקבל קצף יציב ונוקשה.
2. מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף.
3. מוסיפים חבילת אינסטנט פודינג שוקולד וממשיכים להקציף עד להטמעת החומרים.
4. משטחים את התערובת לתוך תבנית אפייה בגודל 26 ס״מ ואופים כ- 3/4 שעה עד שעה בחום בינוני. מכבים את התנור, אם יש צורך- מאריכים מעט את זמן האפייה. לקרר היטב ולהזליף כמה טיפות של רום (ממש מעט)
שימו לב- הבסיס יעלה מאד גבוה וזה בסדר, אל דאגה. בקירור הוא יצנח חזרה למטרה למין צורה של קערה. 

לשכבות:
5. שכבת שוקולד - ממיסים שמנת מתוקה (למתכון פרווה אפשר להמיר לשמנת צמחית) עם חבילת שוקולד מריר. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה, ומצננים. 
6. שכבת וניל - מקציפים שמנת מתוקה (למתכון פרווה אפשר להמיר לשמנת צמחית) + כוס חלב (למתכון פרווה אפשר להמיר לחלב קוקוס) + אינסטנט פודינג וניל, עד שמתקבל קצף יציב. 
7. משטחים את השכבה הלבנה על התבנית, ולאחר שהשכבה השוקולדית מתקררה לחלוטין שמים גם אותה. 
8. מעבירים למקרר להתייצבות במשך מספר שעות. 
 
דרג: