עוגת מוסים

עוגת טריפל מוס על בסיס בצק נימוח עם שכבת וניל, קרם שוקולד וציפוי שוקולד מרר

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: רעות כהן

דרג:
עוגת מוסים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 20 תמנות / תבנית בגודל 26 ס״מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 4 ביצים מופרדות
  • 4 כפות סוכר
  • 4 כפות קקאו
  • 4 כפות שמן
  • 1 כף קמח תפוחי אדמה
  • לשכבת קרם שוקולד:
  • 1 שקית אינסטנט פודינג שוקולד
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • לשכבת קרם וניל:
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • לציפוי שוקולד:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 חבילה חמאה

אופן הכנה:

1. לבצק:מקציפים חלבונים, מוסיפים בעדינות חלמונים, סוכר, שמן, קקאו, קמח תפו"א ולאפות בחום 170-180 במשך 10-15 דקות.
2. מקציפים את החומרים של קרם השוקולד ומורחים על העוגה. לאחר מכן מכניסים למקפיא.
3. מקצפים את החומרים של קרם הוניל ושופכים על שכבת השוקולד. מכניסים שוב לכ-15 דקות למקפיא.
4. ממיסים את השוקולד המריר והחמאה בבן-מארי ושופכים מעל לשכבת הוניל.
5. מכניסים למקרר לכ-15 דקות, מסמנים בסכין את המנות ומצננים כשעה נוספת עד להגשה.
 

דרג: