עוגת ליפתן תותים (לסכרתיים)

עוגת לפתן תותים שמתאימה לסכרתיים

מאת: מרים לרדו

דרג:
עוגת ליפתן תותים (לסכרתיים)
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: מנות 15

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 ביצים
  • כוס סוכרלייט
  • 3/4 כוס קמח
  • 1/2 כפית וניל נוזלי ללא סוכר
  • כף שמן
  • 1 אבקת אפיה
  • רבע כוס מים
  • 2 כפות סוכר
  • שמנת מתוקה להקצפה
  • 20 תותים פרוסים
  • ג'לי בטעם תות של מרמולייט

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מקציפים ביצים שלמות עם סוכר כ-3 דקות. מוסיפים את הוניל, השמן ומקציפים 3 דקות עד לקבלת קרם יציב.
3. מוסיפים לקערה בתנועות עטיפה את הקמח עם אבקת האפיה.
4. יוצקים לתבנית בגודל 26 משומנת ואופים כעשרים דקות. הטורט מוכן כשהוא מזהיב מעט. נועצים קיסם ובודקים שהעוגה מוכנה.
5. מערבבים ברבע כוס מים פושרים את הסוכר לייט והוניל ומרטיבים את העוגה.
7. מכינים קצפת ומורחים על הטורט.
8. פורסים את התותים על הקצפת בצורת מניפה או בכל צורה שרוצים.
9. מכינים ג'לי ומקררים מעט. כשהג'ל מתחיל להיקרש שופכים אותו מעל התותים ומכניסים למקרר לשעתיים.


דרג: