עוגת לימון, יוגורט עיזים ופרג בניחוח נענע

שילוב טעמים שונה מן הרגיל - חמאה, שמן זית, יוגורט עיזים, לימון, וניל, נענע ופרג - שמייצר עוגה טעימה במיוחד. המתיקות מתונה במכוון, כדי שלא תכסה על גוני הטעם העדינים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
עוגת לימון, יוגורט עיזים ופרג בניחוח נענע
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: עוגה מוארכת 10x30 ס"מ 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • ⅞ כוס (175 גרם, כוס מידה פחות 2 כפות) סוכר
  • 2 שקיקים (2x10 גרם) סוכר וניל
  • קליפה מגוררת מלימון גדול
  • 1 כפית (8 עלים גדולים) עלי נענע קצוצים דק
  • 2 כפות (30 מ"ל) שמן זית בטעם מעודן
  • 2 ביצים גדולות טרופות
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • קורט נדיב של מלח
  • ¼ כוס (30 גרם) גרגרי פרג שלמים
  • 1 גביע (150 מ"ל) יוגורט עיזים "פיראוס"
  • 4 כפות (60 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
  • מעט אבקת סוכר לעיטור

אופן הכנה:

הכנה
1. משמנים תבנית מוארכת עמוקה 10x30 ס"מ בחמאה (אני משתמשת בצד הפנימי של עטיפת החמאה) וזורים סוכר על תחתיתה ועל דופנותיה - מטלטלים כדי שיצופו באופן אחיד. מנערים את עודפי הסוכר לכיור. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).
2. מערבלים יחד בקערה חמאה חתוכה לקוביות, סוכר, סוכר וניל, קליפת לימון ונענע במשך 3-2 דקות. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה, תוך ערבול. מוסיפים את הביצים הטרופות - חצי הכמות בכל פעם - ומערבלים היטב אחרי כל הוספה.
3. מנפים לתוך הקערה קמח, אבקת אפייה ומלח, מוסיפים פרג, יוגורט עיזים ומיץ לימון ומערבלים רק עד שהתערובת חלקה ואחידה (ערבול יתר פוגם במרקם). מעבירים את התערובת לתבנית המוכנה ומיישרים את פניה. מחדירים להב סכין לאמצע התערובת בקצה אחד של התבנית ומריצים אותו לכל אורך התבנית (כדי ליצור פתח מסודר ליציאת האדים). אופים במדף האמצעי של התנור במשך 50-45 דקות, עד שפני העוגה שחומים־זהובים ומרכז העוגה קפיצי למגע. מוציאים מהתנור ומצננים. מחלצים את העוגה מהתבנית ובוזקים עליה מעט אבקת סוכר לעיטור.
דרג: