עוגת לב גבינה ממולאות בקרם נוגט

מושחת וטעים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת לב גבינה ממולאות בקרם נוגט
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית:
  • 150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • למלית הגבינה:
  • 500 גרם גבינת שמנת 30% שומן בטמפ' החדר
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 ביצים
  • 2 כפות קורנפלור (20 גרם)
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • ללב נוגט:
  • 1 כוס אבקת נוגט
  • שמן לפי הצורך (בערך 4-5 כפות)
  • להגשה:
  • אבקת נוגט

אופן הכנה:

הכנה
1. מכינים את התחתית: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה מומסת ומהדקים בעזרת כף לתחתית של כל תבנית.
שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
2. מכינים את מלית הגבינה: מחממים תנור ל-160 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
3. בקערה טורפים בעדינות (לא מקציפים!) גבינה, סוכר, וניל וביצים. מוסיפים קורנפלור וטורפים לתערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים שמנת חמוצה וטורפים לתערובת חלקה.
4. מרכיבים ואופים: מערבבים אבקת נוגט ושמן לקבלת ממרח.
5. יוצקים ממלית הגבינה לכל תבנית, רק עד מחצית מגובה הדפנות. מניחים כפית גדושה של נוגט במרכז, ומכסים ביתרת מלית הגבינה (עד שלושת רבעי מגובה הדפנות).
6. אופים 35-30 דקות, עד שהעוגות תפוחות מעט, יציבות בשוליים ועדיין רכות ורוטטות במרכז (הן לא אמורות להזהיב). מצננים לחלוטין (מקפיאים חצי שעה לחילוץ קל אם אפיתם בסיליקון).
7. מגישים: מחלצים מהתבניות ומניחים כל עוגה על צלחת הגשה. מפזרים בנדיבות אבקת נוגט מעל כל עוגה ומגישים בטמפ' החדר. שומרים במקרר.

דרג: