עוגת יוגורט פירורים

עוגה חלבית מיוגורט

מאת: שני טולדנו

דרג:
עוגת יוגורט פירורים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 300 גרם יוגורט
  • 200 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד
  • 100 גרם חמאה
  • רבע כפית גרידת לימון
  • 3 כפות דבש
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כפות חלב

אופן הכנה:

1.על רשת צפופה מניחים בד תחבושת (או חיתול לבן), כך שהוא מכסה את כל הרשת. מניחים את הרשת על סיר/ קערה (כל עוד יש תחתית הרשת לא נוגעת בסיר- זה בסדר).
2. שופכים את היוגורט על הרשתף מכסים ומכניסים למקרר ל-5 שעות (יכול להחזיק במקרר גם יומיים, וככל שהיוגורט יגיר יותר נוזלים כך העוגה תהיה יותר מוצקה).
3. בבלנדר, טוחנים את הביסקוויטים עם גרידת הלימון, למצב של פירורים דקים (ניתן גם למעוך באמצעות מערוך- וכך יתקבלו פירורים יותר גסים). ממיסים את החמאה, מערבבים עם הביסקוויטים ומשטחים 2/3 מהתערובת בתחתית התבנית. מהדקים, מכסים ומכניסים למקרר- להתייצבות.
4. מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג וניל, תמצית הווניל ו-3 כפות חלב, עד קבלת קצפת יציבה. בקערה, מערבבים את היוגורט המרוכז עם הדבש, עד לאיחוד התערובת (בשלב זה אתם מוזמנים לטעום את היוגורט- אם הוא לא מספיק מתוק לטעמכם, הוסיפו עוד דבש). מוסיפים את היוגורט לקצפת ומקפלים בעדינות, עד לאיחוד התערובות.
5. שופכים את התערובת לתבנית, מפזרים את יתר הביסקוויטים מעל ומכניסים למקרר ל-5 שעות לפחות (עדיף ללילה, כדי שהעוגה תתיצב).

** לגיוון, ניתן להחליף את הביסקוויטים העליונים בפירות יער/ תותים/ ריבת אוכמניות/ גנאש (שוקולד עם שמנת מתוקה), מקופלת שבורה לחתיכות קטנות ועוד. גם בבסיס העוגה ניתן להוסיף אגוזים טחונים/ קקאו וכו'.

דרג: