עוגת יוגורט יופלה לבן ולימון

מתוקים וקינוחים שכולם אוהבים - טראפלס, מוס שוקולד, בלינצ'ס, בריוש ועוד - העיקר שיהיה מתוק

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
עוגת יוגורט יופלה לבן ולימון
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: תבנית סיר פלא בקוטר 24 ס"מ משומנת

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 250 גרם חמאת תנובה רכה
  • 1/4 1 כוסות סוכר
  • 5 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים
  • 1 גביע יוגורט יופלה לבן
  • 1/2 גביע שמנת של פעם
  • מיץ וקליפה מגוררת של שני לימונים בינוניים
  • 1/2 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • לסירופ
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3/4 כוס מים
  • מיץ משני לימונים
  • רצועות דקות של קליפת לימון ( החלק הצהוב בלבד ) משני לימונים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני ( 180 צ. ), שמים בקערת המערבל את החמאה, 1 כוס סוכר ומקציפים מספר דקות. מוסיפים את החלמונים אחד, אחד ומוסיפים את היוגורט, השמנת, מיץ וקליפת לימון ומקציפים דקה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומקציפים 2 דקות.
2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר הנותר לקצף יציב ומקפלים לבלילת הבצק. יוצקים לתבנית ואופים כ- 50 דקות עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
3. במקביל שמים בסיר את כל מרכיבי הסירופ ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות ומצננים. כשהעוגה יוצאת מהתנור מצננים מעט הופכים על צלחת הגשה ויוצקים עליה במספר פעמים את סירופ הלימון. מגישים בטמפרטורת החדר.
 

דרג: