עוגת טריקולד

עוגת טריקולד, עוגה שילדים אוהבים במיוחד.

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת טריקולד
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: תבנית אפיה 24 או 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חבילת פתי בר (אפשר כשר לפסח)
  • 100 גר' חמאה
  • 5 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה
  • 150 גר' שוקולד מריר
  • 150 גר' שוקולד חלב או כוס שוקולד בטעם אגוזים
  • 150 גר' שוקולד לבן
  • אבקת קקאו

אופן הכנה:

1.ב-3 קערות נפרדות ממיסים את שלושת השוקולדים, אפשר במיקרוגל בערך דקה או מעל אמבט אדים.
2.ממיסים את החמאה במיקרוגל בערך 15 שניות.
3.מפררים את הפתי בר
4. מערבבים את החמאה המומסת והפתי בר ביחד, משטחים בתבנית אפיה ושמים בינתיים בהקפאה.
5. מקציפים את השמנות המתוקות. (אפשר כל אחד בנפרד או ביחד).
6. מחלקים את קצפת ל-3 וכל חלק מערבבים את השוקולד, סה"כ מתקבלות 3 תערובות קצפת ב-3 טעמים.
חשוב מאוד-- לתת לשקולד להתקרר לפני שמערבבים עם השמנת.
7. מניחים את התערובת עם השוקולד המריר בתבנית ומשטחים, שמים את התבנית בחזרה למקפיא לחצי שעה.
8. מניחים את התערובת עם השוקולד אגוזים בתבנית ושוב למקפיא לחצי שעה.
9. מניחים את התערובת של השוקולד הלבן מעל ושוב למקפיא למספר שעות עד שהעוגה תתייצב.
10. לקישוט זורים מעל אבקת קקאו.

דרג: