עוגת טריקולד גבינה אפויה

עוגת טריקולד עם גבינה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: רות אוליבר \

צילום: דניאל לילה

דרג:
עוגת טריקולד גבינה אפויה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 125 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 200 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד טחונים לפירורים דקים
  • 3 כפות סוכר
  • למלית
  • 750 גרם גבינה מיוחדת לאפיה 5% שומן מסדרת "השף הלבן"
  • 3 כפות קורנפלור
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3/4 מיכל שמנת מתוקה תנובה 38% שומן מסדרת "השף הלבן"
  • מעט תמצית וניל
  • 200 גרם שוקולד מריר מומס
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • 2 כפות ליקר תפוזים (גראן מרינייר)
  • לציפוי
  • 300 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 300 מ"ל שמנת מתוקה תנובה 38% שומן מסדרת "השף הלבן"

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
התחתית:
1. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל.
2. מוסיפים ביסקוויטים וסוכר ומערבבים לתערובת אחידה.
3. מרפדים בתערובת את תחתית התבנית ומעבירים למקרר ל-10 דקות.
המלית:
1. בוחשים גבינה, קורנפלור, ביצים, סוכר ושמנת מתוקה בקערה.
2. מחלקים את התערובת לשני חלקים, למחצית מוסיפים שוקולד מריר ויוצקים על התחתית.
3. מוסיפים לתערובת שנותרה קליפת תפוז מגוררת וליקר ויוצקים בעדינות (כך ששתי השכבות לא יתערבבו) על שכבת השוקולד.
4. אופים 5 דקות ב-180 מעלות, מנמיכים את החום ל-150 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-40 דקות, עד שהעוגה מוכנה, מרכז העוגה ירטוט מעט אך לא אמור להיות נוזלי.
5. מצננים.
ציפוי:
1. מביאים לרתיחה שמנת מתוקה.
2. יוצקים אותה על השוקולד ומערבבים.
3. יוצקים את הציפוי על העוגה ומחליקים.
4. מעבירים למקרר למשך הלילה.
דרג: