עוגת טריקולד

שלושה צבעים, שולשה סוגי שוקולד, עוגה אחת חלומית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת טריקולד
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית הבראוניז:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • 2/3 כוס סוכר (120 גרם)
  • 4 כפות קמח (40 גרם)
  • 3 כפות קקאו (30 גרם)
  • רבע כפית מלח
  • למוס שוקולד מריר :
  • 1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • למוס שוקולד חלב :
  • 1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד חלב
  • למוס שוקולד לבן:
  • 1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • לציפוי:
  • שליש כוס שמנת מתוקה
  • 80 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה:

מתחילים את הכנת המוסים 4 שעות קודם (או לילה לפני):
1. מרתיחים 3/4 מיכל שמנת מתוקה עם מעט מלח. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
2. חוזרים על הפעולה עם השוקולדים האחרים – חלב ולבן. שימו לב – משתמשים רק במחצית מכמות השמנת המצוינת (3/4 כוס מתוך מיכל וחצי).
3/ מעבירים למקרר לצינון מלא (4 שעות או לילה שלם).

מכינים את התחתית :
1. ממיסים יחד שוקולד וחמאה. מערבבים פנימה ביצים וסוכר. מוסיפים קמח, קקאו ומלח וטורפים לתערובת אחידה.
2. יוצקים לתחתית של תבנית בקוטר 26 ס"מ ואופים ב-190 מעלות למשך 10-15 דקות עד להתייצבות (לא לייבש, צריך להישאר עסיסי במרקם של בראוניז).

מסיימים את הכנת המוסים :
1. מעבירים את תערובת השוקולד המריר הקרה למיקסר, יוצקים עליה את יתרת השמנת המתוקה (עוד 3/4 כוס) ומקציפים יחד לקצפת שוקולד יציבה אך לא נוקשה.
2. מורחים על התחתית (מומלץ לרפד את התבנית בשקף כדי להקל על החילוץ). מקפיאים להתייצבות כ-20 דקות.
3. חוזרים על הפעולה שוקולד החלב ומורחים את המוס מעל השוקולד המריר הקפוא.
4. מקפיאים שוב ל-20 דקות ומסיימים בהכנת השוקולד הלבן באותו אופן. מקפיאים שעתיים להתקשות.

מכינים את הציפוי :
1. מרתיחים שמנת מתוקה עם מעט מלח. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מצננים מעט ויוצקים על העוגה הקפואה.
2. מחזירים למקפיא ל-10 דקות התייצבות, משחררים בזהירות מהתבנית מקלפים את השקף ומעבירים למקרר להפשרה של שעתיים לפני ההגשה.
דרג: