עוגת טריפל גבינות עם רום, צנוברים ופירות יבשים

עוגת גבינה בשכבות עם נגיעת רום והפתעות צימוקים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: צביה פוגל

דרג:
עוגת טריפל גבינות עם רום, צנוברים ופירות יבשים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 400 גרם גבינת ריקוטה
  • 1 גביע גבינת נפוליאון בטעם טבעי
  • 1 גביע גבינה לבנה בטעם של פעם
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 2 כפות רום או תמצית רום
  • 3 ביצים מופרדות
  • 1/4 כוס סוכר
  • גרידה מ-1 לימון
  • גרידה מ-1 תפוז
  • 1/3 כוס צנוברים
  • חמאה לשימון תבנית
  • 1/2 כוס פירורי לחם

אופן הכנה:

1. שמים את הגבינה בבד חיתול או במסננת צפופה מעל הכיור ומניחים למשך לילה לסינון הנוזלים.
2. משרים את הצימוקים ברום.
3. מחממים את התנור לחום בינוני – נמוך (160 מעלות).
4. מקציפים את החלמונים והסוכר עד לקבלת קצף בהיר. מוסיפים את הגבינות, גרידות לימון ותפוז, צנוברים, צימוקים ו-2 כפות מהרום ומערבבים.
5. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף גמיש ויציב. מוסיפים את הקצף לתערובת הגבינה בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת הומוגנית.
6. משמנים תבנית בחמאה ומפזרים חצי מפירורי הלחם על התחתית. מעבירים את תערובת הגבינה לתבנית ומצפים בשארית הפירורים. אופים במשך 40-30 דקות, מקררים ומגישים.
 

דרג: