עוגת טראפלס

עוגה בלתי נשכחת לאוהבי השוקולד.

מאת: ענבל רובין \

מקור מתכון: מהתוכנית How To Cook Like Heston

דרג:
עוגת טראפלס
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 15-20 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית:
  • 250 גרם פרורי פתי בר או כל ביסקוויט אחר שאתם אוהבים (לא מלוח)
  • 80 גרם חמאה מומסת
  • 55 גרם סוכר
  • לגנאש:
  • 350 מ"ל שמנת מתוקה
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • קורט מלח
  • לקישוט:
  • אבקת קקאו לפידור

אופן הכנה:

להכנת התחתית:

- מערבבים את פרורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת והסוכר וסדרים בשכבה אחידה בתבנית.

- מכניסים למקפיא לכ-20 דקות.

להכנת הגנאש:

- מרתיחים שמנת עד לסף רתיחה ויוצקים על השוקולדים, לאחר 2 דקות מתחילים לערבב ומוסיפים את המלח.

- מוציאים את התבנית ומעבירים את הגנאש אליה.

- מכניסים למקפיא לקירור של לפחות 4 שעות.

- לפני ההגשה יש להוציא את העוגה כחצי שעה למקרר.

לקישוט:

- מוציאים בזהירות את העוגה מן התבנית ומקשטים עם אבקת הקקאו.

- חותכים ומגישים.
בתאבון!
דרג: