עוגת טירמיסו

אין הרבה דברים יותר קלאסיים מעוגת טירמיסו. מפתיע לגלות כמה קלה להכנה הקינוח האיטלקי הזה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת טירמיסו
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: תבנית בקוטר 24 ס״מ - 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 100 גרם בישקוטים
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה 5%
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38% של השף הלבן
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפיות קפה נמס
  • 1/4 כוס מים רותחים
  • קקאו לפיזור
  • 2 כפות ברנדי (לא חובה!)

אופן הכנה:

אופן הכנה: 
1. ממיסים את הקפה ושתי כפות סוכר ( מתוך כוס הסוכר) ברבע כוס מים רותחים. אם רוצים מוסיפים ברנדי ומערבבים היטב.
2. מסדרים את עוגיות הבישקוטים בתחתית התבנית (אין חובה שכל תחתית התבנית תהיה מכוסה) ומטפטפים עליהם את תמיסת הקפה באופן אחיד.
3. מקציפים שמנת מתוקה ו-1/2 כוס סוכר בקערה נפרדת לקצפת יציבה.
4. מוסיפים לקערה את גבינת הנפוליאון, גבינה 5% ואת יתרת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב.
5. יוצקים את קציפת הגבינה על הבישקוטים ומחליקים את פני העוגה.
6. מצננים במקרר למשך הלילה (או למשך 5 שעות לפחות).
7. לפני ההגשה מנפים מעל העוגה אבקת קקאו דרך מסננת קטנה, עד לכיסוי פני העוגה.
דרג: