עוגת טירמיסו

קינוח שכבות איטלקי עשיר בגבינה ובשמנת, ללא אפייה

מאת: מירי אביב

דרג:
עוגת טירמיסו
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: כ-15 מנות/תבנית 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 2 כפות סוכר חום
  • 100 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 150 גרם ביסקוויטים מרוסקים
  • לקרם:
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה 32% שומן מסדרת השף הלבן
  • 1 חב' אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 500 גרם גבינה לבנה תנובה
  • 500 גרם גבינת מסקרופונה
  • 1/2 חבילה בישקוטים
  • להכנת כוס הקפה:
  • 1 כפית ליקר קפה
  • מים
  • סוכר
  • חלב
  • 2 כפיות אבקת נס קפה
  • להגשה:
  • אבקת קקאו או נוגט

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. מערבבים את מצרכי הבסיס, משטחים בתבנית ומקפיאים.
2. לקרם: מקציפים שמנת, חלב, אינסטנט, תמצית וניל וסוכר. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הגבינות.
3. מעבירים מחצית מקרם הגבינה על הבסיס.
4. טובלים את הבישקוטים בנס קפה ומניחים על שכבת הגבינה. יוצרים שכבה של בישקוטים, ומעליה מוסיפים את המחצית השניה של קרם הגבינה.
4. מקררים 24 שעות. לפני ההגשה מפזרים אבקת קקאו או נוגט.
דרג: