עוגת טירמיסו

העוגה המיתולוגיה בגרסה נהדרת

מאת: רותי כלפון

דרג:
עוגת טירמיסו
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 חלמונים
  • 70 גרם סוכר
  • 1/2 1 כפות ליקר שקדים
  • 1/2 1 כפות ברנדי
  • 2 כפות ליקר קפה
  • 1/2 ק"ג גבינת מסקרפונה
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 250 מ"ל אספרסו
  • 1 חבילה בישקוטים
  • אבקת קקאו

אופן הכנה:

1. מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ויציבה מאוד.
2. מערבבים את כל הליקר קפה ומוסיפים בזרם דק לתערובת החלמונים תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה.
3. ממשיכים להקציף במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה ובאיטיות את המסקרפונה. מגבירים שוב את המהירות וממשיכים להקציף עוד חצי דקה כדי לקבל תערובת אוורירית יותר.
4. בקערה אחרת מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה ומקפלים אותה בעדינות לתוך תערובת המסקרפונה. מקררים חצי שעה במקרר.
5. בתוך תבנית פיירקס מסדרים בצפיפות מחצית מהבישקוטים,
כשהחלק המצופה בסוכר כלפי מטה. מטפטפים על הבישקוטים את האספרסו עד שהבישקוטים ממש רטובים. מורחים מחצית מהקרם ומחליקים. מסדרים בצפיפות את יתרת הבישקוטים, מרטיבים בקפה ומורחים את שאר הקרם. מחליקים, מכסים את התבנית בניילון נצמד ושומרים במקרר לכמה שעות.
6. לפני ההגשה חותכים למנות, מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים אבקת קקאו.
דרג: