עוגת טירמיסו

מתכון להכנת קינוח שמנת בטעם קפה, מנה קלאסית הלקוחה מתוך המטבח האיטלקי

מאת: מיכל קטן

דרג:
עוגת טירמיסו
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 400 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 ק"ג גבינת שמנת
  • 1 ק"ג גבינת מסקרפונה
  • 6 ביצים
  • 2.5 כוסות סוכר
  • 1.5 חבילות בישקוטים
  • 2.5 כוסות מים חמים
  • 4 כפות נס קפה
  • רבע כוס ברנדי
  • 100 ג' קקאו

אופן הכנה:

הכנה:
1. מניחים את גבינת המסקרפונה בכלי רחב למשך שעה בחוץ לפני ההכנה.
2. מערבבים את גבינת המסקרפונה עם 1 ק"ג גבינת שמנת.
3. מקציפים את החלבונים עם 3 כפות סוכר מומסות במים חמים וקורט מלח.
4. מקציפים את החלמונים עם 3 כפות סוכר מומסות במים חמים.
5. מקציפים בנפרד את השמנת המתוקה בתוספת 3 כפות סוכר.
6. מערבבים יחד את - החלמונים, החלבונים, השמנת המתוקה והגבינות. עד לקבלת מרקם חלק. להוסיף 1 ליטר מיץ תפוזים לכל הבלילה.
7. מכינים נס קפה - מים + קפה. מוסיפים 12 כפיות סוכר ומערבבים עד להמסת הסוכר.
8. מוסיפים לנס הקפה את הברנדי.
9. טובלים את הבישקוטים בקפה. מסדרים בתחתית התבנית, יוצקים חצי מן הקרם על הבישקוטים ומכסים אותם.
10. טובלים שוב בישקוטים בקפה ומניחים על הקרם.
11. יוצקים את שארית הקרם על הבישקוטים ומכסים אותם.
12. מכניסים למקרר ל-24 שעות, ומפזרים מעט קקאו מעל לפני ההגשה
דרג: