עוגת טורט עם קצפת - כשרה לפסח

עוגה לפסח כשרה וטעימה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת טורט עם קצפת - כשרה לפסח
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 25 דקות

כמות מנות: תבנית 26 ס"מ 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 ביצים מופרדות
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/2 שקית אבקת אפייה
  • 1/2 כוס קמח מצה
  • 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 1/2 כוס אגוזי מלך טחונים דק
  • 3 כפות שמן
  • 30 גרם שוקולד מריר של כרמית
  • לקישוט:
  • שמנת מתוקה להקצפה של השף הלבן
  • 70 גרם שוקולד מריר של כרמית
  • שוקולד צ'יפס מריר של כרמית

אופן הכנה:

הכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. בקערה מקציפים חלמונים עם סוכר וניל, אבקת אפייה ושמן. בקערה נפרדת מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב.
3. מקפלים בעדינות תערובת החלמונים לקצף הביצים.
4. מוסיפים אגוזי מלך טחונים, קמח מצה וקמח תפוחי אדמה ולערבב ידנית.
5. מעבירים התערובת לתבנית בינונית משומנת ומגררים מעל שוקולד מריר.
6. אופים כ-45 דקות. מצננים.
7. בינתיים ממיסים במיקרו שוקולד מריר ומניחים לצנון.
8. מקציפים שמנת מתוקה ומוסיפים את השוקולד ומקציפים עד לתערובת אחידה.
9. מוזגים הקצפת מעל העוגה ומשטחים בעזרת מרית.
10. מפזרים מסביב לעוגה שוקולד צ'יפס מריר אופציה נחמדה: לרשום "פסח שמח" בעזרת השוקולד צ'יפס במרכז העוגה.

דרג: