עוגת טופי מהירה להכנה

עוגה בחושה בטעם טופי, קלה להכנה ומדהימה ליד הקפה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
עוגת טופי מהירה להכנה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות / תבנית אינגליש קייק

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • 100 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • ¾ כוס סוכר לבן
  • 2 ביצים בגודל בינוני בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 מיכל יוגורט "תנובה" 4.5% שומן
  • לציפוי הטופי:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • ½ כוס סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית אינגליש קייק.
2. בקערה מניחים את הקמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים היטב.
3. בקערת מיקסר מניחים את החמאה והסוכר, וטורפים במהירות בינונית עד לקבלת בלילה תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה ותוך כדי ערבול מוסיפים את תמצית הוניל.
4. מוסיפים את היוגורט ומערבלים. לאחר מכן מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5. מעבירים את הבלילה לתבנית ובעזרת מרית משטחים את פני העוגה. אופים עד להזהבה במשך כ- 60 דקות. (לבדוק באמצעות קיסם). לאחר מכן, מניחים לעוגה להתקרר בתבנית כ-10 דקות לפני שמחלצים לרשת צינון.
6. כשהעוגה התקררה לחלוטין מכינים את הציפוי: מניחים את השמנת המתוקה, הסוכר והמלח בסיר ומביאים לרתיחה, תוך ערבוב לסירוגין, מעל להבה בינונית. כשהסוכר נמס, מניחים לנוזל לרתוח בערך 12-14 דקות. מערבבים פנימה את תמצית הוניל ומסירים מהלהבה.
7. יוצקים את הציפוי מעל העוגה ומניחים לו להתקשות לפחות 30 דקות לפני ההגשה.
לממהרים- ניתן להחליף את הטופי בממרח ריבת חלב.
דרג: