עוגת וניל וחמאה מלוחה בקרם תותים

חמאה מלוחה מעניקה לעוגה הבחושה טעם מיוחד. קרם חמאה ותותים הופך אותה לעוגת שכבות ייצוגית.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
עוגת וניל וחמאה מלוחה בקרם תותים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 10

סוג תבנית / כלי: תבנית קפיצית עמוקה בקוטר 18 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מלימון גדול
  • 3 ביצים גדולות
  • ½1 כוסות + 2 כפות (200 גרם) קמח
  • 3 כפיות אבקת אפייה
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • אבקת סוכר לעיטור
  • לקרם החמאה והתות:
  • 100 גרם חמאת "תנובה" (לא מלוחה) בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
  • ¼ כפית תמצית וניל
  • ½ כפית מיץ לימון
  • 4 כפות קונפיטורה תות חלקה (חתיכות פרי קוצצים דק־דק)
  • 3 כפות שמנת להקצפה 32% או 38% "השף הלבן"
  • 1 כף קורנפלור
  • 200 גרם חמאה מלוחה "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר

אופן הכנה:

1. משמנים היטב את התבנית, מרפדים את תחתיתה בנייר אפיה ומשמנים גם אותו. מאבקים את התחתית ואת הדפנות המשומנות בקורנפלור, ומנערים את העודפים. מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות בחום עליון־תחתון; 145 מעלות בתוכנית טורבו).

2. מערבלים את החמאה המלוחה עם סוכר, תמצית וניל וקליפת לימון במשך 4-3 דקות. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם - ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים מיץ לימון, ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שהתערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית, מחליקים את פניה, ואופים במרכז התנור במשך 90-80 דקות, עד שפני העוגה מזהיבים יפה וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מצננים את העוגה בתבנית.

3. מכינים את הקרם. מערבלים את החמאה עם אבקת הסוכר לתערובת חלקה. מוסיפים את הווניל, את מיץ הלימון ואת הקונפיטורה בהדרגה, תוך ערבול במהירות נמוכה. מוסיפים את השמנת באיטיות, תוך ערבול. אם הקרם רך מדי למריחה, מכניסים אותו למקרר ל־20-10 דקות.

4. מחלצים את העוגה מהתבנית, וחותכים אותה לשלוש שכבות. מורחים חצי מכמות הקרם על השכבה התחתונה, מכסים בשכבה האמצעית, מורחים את שארית הקרם ומכסים בשכבה העליונה. מנפים מעט אבקת סוכר על פני העוגה. מכסים ומקררים כשעה, כדי להניח לקרם להתייצב לפני החיתוך.


דרג: