עוגת וניל

שדרוג לעוגת וניל לכבוד ט"ו בשב"ט

מאת: איילת סאחתי

דרג:
עוגת וניל
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לעוגה:
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • כוס שמנת מתוקה
  • כוס פירות יבשים קצוצים
  • 2 כפות מיץ תפוזים (אפשר להחליף בליקר תפוזים)
  • לרוטב :
  • חצי כוס שמנת מתוקה
  • רבע כוס חלב
  • חצי כוס של אגוזים ושקדים קצוצים דק
  • חופן צימוקים/משמשים קצוצים דק

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מערבבים במיקסר את כלל החומרים של העוגה עד לקבלת בלילה אחידה.
2. מעבירים את הבלילה לתבנית ומכניים לתנור לכ-20 דקות על חום בינוני-גבוה (בודקים עם קיסם מתי העוגה מוכנה)
3. את כלל חומרי הרוטב מניחים בסיר על הגז, להבה נמוכה, עד לשהוא מסמיך לגמרי.
4. יוצקים את הרוטב על העוגה ומגישים.
דרג: