עוגת הגבינה של אימא

מתכון ללילות הקיץ החמים בין הארוחות, ילדים מתמכרים לזה

מאת: איריס מלכה

דרג:
עוגת הגבינה של אימא
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות/ תבנית עגולה/אובלית קוטר 28 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 ביצים מס' 2
  • 500 גר' גבינה לבנה 5%
  • 250 גרם גבינת שמנת 30% {אפשר 5% }
  • 1/2 1 כוס סוכר
  • 1/2 2 כפות קורנפלור
  • 1/2 1 כפות אינסטנג וניל
  • 1 גביע שמנת של פעם

אופן הכנה:

1. מחממים תנור אפייה לחום 180 שך 180 מעלות.
2. מכינים תבנית עם מים {אמבט מים}.
3. מפרידים את הביצים.
4. מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה 3/4 כוס סוכר ומקציפים לקצף יציב אך לא קשה.
5. את החלמונים שמים בקערה עם 1/2 כוס סוכר+גבינות + שמנת ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.
6.מוסיפים את הקמחים ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים לאט לאט את החלמונים לקערת החלבונים ומערבבים בתנועות עטיפה אטיות לאיחוד התערובת.
7. שופכים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור לאפייה
8. משך האפייה: 1/2 שעה ראשונה חום של 180מעלות.  1/2 שעה שנייה חום של 175 מעלות. לאחר 20 דקות מורידים  ל-165 מעלות ולאחר 20 דקות מורידים ל-150מעלות ל-15 דקות נוספות.
 
דרג: