עוגת דבש

מתכון קלאסי לט"ו בשבט,או בין הארוחות לאירוח חברים על כוס קפה

מאת: קורל וקנין

דרג:
עוגת דבש
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 16 מנות מלבניות/מרובעות 25X38ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5-6 כפות דבש
  • 6 חלמונים
  • כפית קינמון
  • חצי כוס שמן
  • 3/4 כוס מים רותחים
  • 4 כפות שטוחות נס קפה
  • 2 כוסות קמח רגיל
  • כפית סודה לשתיה
  • 6 חלבונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • צימוקים לפי הטעם ( לא חובה )
  • אגוזים לפי הטעם (לא חובה)

אופן הכנה:

1.מערבבים בקערה את הדבש, החלמונים, הקינמון והשמן וטורפים היטב
2.בהדרגה מוסיפים 3/4 כוס מים, 4 כפות נס קפה, קמח וסודה לשתיה
3.בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים בתוספת 3/4 כוס הסוכר לכדי קצף נוקשה
4.מחברים את תכולת שתי הקערות בעדינות ומוסיפים צימוקים ואגוזים שקומחו קלות
5. אופים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות במשך כחצי שעה 
6.לבדיקת מוכנות נועצים קיסם במרכז העוגה עד שיוצא יבש .
דרג: