עוגת דבש ופסיפלורה

עוגת דבש פרווה, שמתאימה מאוד לסיום ארוחת החג. מיץ פסיפלורה מוסיף לה טעם וניחוח מעוררי תיאבון

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת דבש ופסיפלורה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 12 מנות/תבנית מלבנית 10x30 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5-4 פירות פסיפלורה
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) דבש נוזלי
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) קצפת צמחית במתיקות מעודנת מסדרת "השף הלבן" (לא מוקצפת)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ו-1/3 כוסות (175 גרם) קמח
  • 1/2 כף אבקת אפייה
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
  • קורט מלח
  • 2 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 כפות (30 מ"ל) שמן (מומלץ שמן תירס או חמניות)
  • לזיגוג:
  • שארית מיץ הפסיפלורה (כ־2 כפות)
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • כפית מהחרצנים המסוננים של הפסיפלורה (לא הכרחי, לעיטור)

אופן הכנה:

הכנה:
1. חוצים את פירות הפסיפלורה, מרוקנים את הציפה עם הגרעינים לתוך מסננת המונחת מעל קערה, ומועכים בכף כדי לסחוט את כל המיץ (יש צורך בכחצי כוס מיץ, שמתחלקת בין העוגה לזיגוג).
2. משמנים תבנית אינגליש־קייק 10x30 ס"מ, ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה.
3. מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות).
4. טורפים יחד דבש, קצפת צמחית, שליש כוס ממיץ הפסיפלורה ותמצית וניל בקערה. מנפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון, פלפל אנגלי ומלח לקערה שנייה.
5. בקערת הקצפה גדולה מקציפים את הביצים במשך 5 דקות במהירות גבוהה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך הקצפה, וממשיכים להקציף לקציפה סמיכה ותפוחה מאוד. מוסיפים גם את השמן בזרם דק, תוך הקצפה.
6. מוסיפים לקציפת הביצים את תערובת הקמח ואת תערובת הדבש לסירוגין: שליש מכמות הקמח - חצי מכמות הדבש – שליש כמות קמח - שארית תערובת הדבש - שארית תערובת הקמח. מערבלים במהירות נמוכה אחרי כל הוספה, כדי להבליע את החומרים לתוך הקציפה. משלימים את הערבוב בתנועות קיפול במרית.
7. יוצקים את תערובת העוגה לתבנית המוכנה, ואופים בשליש התחתון של התנור במשך 45 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים לגמרי, מוציאים מהתבנית, מסירים את הנייר ומעבירים למגש.
8. מכינים את הזיגוג. מרתיחים מים בסיר קטן. שמים את מיץ הפסיפלורה בקערית חסינת חום, מוסיפים את אבקת הסוכר ואת חרצני הפסיפלורה (אם משתמשים), וטורפים לתערובת סמיכה מאוד, כמעט נוקשה. מניחים את הקערית על סיר המים הרותחים, וטורפים במשך 20-10 שניות, עד שהתערובת מגיעה לסמיכות נוחה ליציקה.
9. יוצקים את הזיגוג על העוגה ומשהים עד שיתקשה.
דרג: