עוגת דבש ארומתית בניחוח פסיפלורה לראש השנה

מתכון מיוחד וטעים לעוגת דבש בתוספת פסיפלורה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דליה מאיר

דרג:
עוגת דבש ארומתית בניחוח פסיפלורה לראש השנה
שף מתחיל - קל

כמות מנות: 16 חתיכות\תבנית גוגלהוף 23 + תבנית מאפין 6 שקעים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 ביצים גדולות
  • 1.25 כוסות סוכר חום בהיר (דמררה)
  • 1 כוס דבש
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית א.נס קפה
  • 1 כוס תוכן פסיפלורה טחון ואחר כך מסונן (בערך 12 פירות)
  • 0.75 כוס שמן
  • 3.25 כוסות קמח תופח
  • 0.5 כוס פיסטוקים קצוצים גס מאוד.

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל- 170 מעלות
2.מקציפים חלבונים עם חצי מכמות הסוכר ומניחים בצד.
3.בקערה מערבבים את היבשים חוץ מהסוכר הנותר.
4.מקציפים חלמונים עם הסוכר הנותר ומוסיפים לסירוגין את הנוזלים ואת היבשים 
5.מקפלים את החלבונים פנימה מוסיפים את הפיסטוקים
6.יוצקים לתבנית ואופים 170 מעלות כ- 40 דקות.
7.מי שרוצה עוגה רטובה יותר ניתן לצקת על העוגה החמה 1/2 כוס דבש עם 1/4 כוס מים רותחים.
דרג: