עוגת גלידת יוגורט ושוקולד לבן

עוגת שוקולד עשירה מצופה בגלידת יוגורט ושמנת ומעליה פירות טריים, מנה אחרונה מרשימה למראה

מאת: לאה שקורי

דרג:
עוגת גלידת יוגורט ושוקולד לבן
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית:
  • 100 גרם חמאה
  • 80 גרם שוקולד לבן
  • 2 כוסות (200 גרם) אגוזי לוז טחונים או קורנפלקס
  • לעוגה:
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 200 גרם חמאה
  • 4 ביצים מופרדות
  • 4 כפות סוכר
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 1 גביע יוגורט
  • 4 כפות סוכר

אופן הכנה:


1. הכנת התחתית: ממיסים את החמאה והשוקולד בסיר, מוסיפים את האגוזים ומסירים מהאש.
2. מערבבים היטב את התערובת, משטחים על תבנית ומעבירים למקפיא עד להכנת העוגה.
3. הכנת העוגה: ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול (באן מארי). מוסיפים את החלמונים ומערבבים. מסירים מהאש.
4. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב ומקפלים פנימה את החלמונים והשוקולד.
5. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים לתוכה את בלילת העוגה. מניחים במקרר למשך 4 שעות.
6. מקציפים את השמנת המתוקה ביחד עם היוגורט והסוכר.
7. משטחים מעל העוגה ומקפיאים למשך 4 שעות נוספות.
8. בהגשה, ניתן לפזר פירות טריים מעל.

דרג: