עוגת גלידת גבינה, תותים ושוקולד מריר חגיגית

עוגת גלידת גבינה, תותים ושוקולד מריר חגיגית

מאת: חנה ספיר לוי

דרג:
עוגת גלידת גבינה, תותים ושוקולד מריר חגיגית
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 2 פסים ארוכים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לשכבת תותים:
  • שקית ג'לטין 12 גרם
  • סלסלת תותים קטנה
  • חכי כוס סוכר
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • לשכבת שוקולד גבינה:
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • שקית ג'לטין 12 גרם
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 2 סוכר וניל
  • לשכבה הלבנה:
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה
  • 150 גרם גבינת שמנת של פעם 9% שומן
  • 2 כפות פודינג אינסטנט וניל צרפתי
  • 3 כפות סוכר

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. לשכבת התותים:
שוטפים את התותים היטב וטוחנים אותם היטב יחד עם הסוכר.
2. מכינים ג'לטין לפי הוראות ההכנה ומוסיפים אותו לתותים ומערבבים היטב.
3.מקציפים שמנת מתוקה למרקם יוגורט ומקפלים בעזרת מרית לתערובת התותים עד קבלת תערובת אחידה.
4. שופכים לתוך 2 תבניות פס ארוכות חד פעמי.
5. מכניסים למקפיא ומכינים שכבה שנייה:
6. ממיסים שוקולד מריר בעזרת באן מארי או מיקרוגל עד שהשוקולד נמס.
7. מוסיפים לשוקולד במהירות את סוכר הווניל והגבינה.
8. מכינים את הגלטין לפי הוראות ההכנה ומבליעים לתערובת השוקולד במהירות.
9. שופכים על שכבת התותים שווה בשווה ל2 תבניות הפס.
10. מקפיאים ומכינים שכבה שלישית:
11. מקציפים שמנת מתוקה עם גבינת השמנת, אבקת אינסטנט פודינג וניל צרפתי והסוכר יחד עד לקבלת קצפת.
12. מורחים מעל שכבת השוקולד בצורה אחידה. עוטפים את העוגה ומקפיאים למשך 6 שעות או לילה.
13. למחרת משחררים בעדינות את העוגה על תבנית יפה כך שיראו את כל השכבות ופורסים לפרוסות יפות.
דרג: