עוגת גלידת אוראו

ענבל רובין מפנקת אותנו במתכון לגלידה טעימה בהכנה בייתית

מאת: ענבל רובין

דרג:
עוגת גלידת אוראו
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 170 גרם עוגיות אוראו
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • לגלידה:
  • 220 גרם עוגיות אוראו שבורות
  • 200 מ"ל חלב מרוכז
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה (2 קופסאות של 250 מ"ל)
  • כפית תמצית וניל
  • לקישוט:
  • 12 חצאי עוגיות אוראו

אופן הכנה:

הכנה
1. להכנת הבסיס: בעזרת בלנדר/ בלנדר מוט או מעבד מזון מרסקים את עוגיות האוראו לפירורים במרקם של חול.
מוסיפים להם את החמאה המומסת ומערבבים. מעבירים לתבנית, משטחים ושולחים למקפיא לכ-10 דקות.
2. להכנת הגלידה: מתחילים בהקצפת השמנת המתוקה. במיקסר יד או מיקסר עם מקצף מקציפים את השמנת המתוקה כ-2 דקות במהירות בינונית גבוהה ומוסיפים בהדרגה את החלב המרוכז ותמצית הווניל. 
3. ממשיכים להקציף עוד כ-2-3 דקות עד שמתקבל קצף אוורירי ורך (מזכיר קצת עננים). מוסיפים את שברי עוגיות האוראו ומערבבים לאט עד להטמעת העוגיות בקצפת.
4. להרכבת העוגה: מוציאים את התבנית מהמקפיא ומעבירים אליה את תערובת הגלידה. מיישרים את התבנית ומסדרים מעל את חצאי העוגיות, סוגרים בניילון נצמד ושולחים למקפיא ל-8 עד 12 שעות.
5. מוציאים מהמקפיא, חותכים ומגישים. 
*ניתן להגיש עם סירופ שוקולד, נוטלה או סתם לאכול עם כפית ישר מהתבנית*
דרג: