עוגת גלידה של קיץ

עוגה קיצית ומרעננת על בסיס שוקולד, גלידה ושמנת

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: לאה שקורי

דרג:
עוגת גלידה של קיץ
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 12 מנות / תבנית בגודל 24 ס״מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לקרם שוקולד:
  • 200 גרם שוקולד
  • 2 כפות קקאו
  • 2 כפות סוכר
  • 150 גרם חמאה
  • 4 כפות מים
  • 6 ביצים מופרדות
  • לקרם:
  • 250 מ"ל שמנת
  • 2 כפיות סוכר
  • 2 כפיות קפה נמס עלית

אופן הכנה:

מכינים את קרם השוקולד:
1. ממיסים ומערבבים בסיר את השוקולד, החמאה, הסוכר, הקקאו וארבע כפות מים. חשוב לא להרתיח את העיסה אלא להביא להאחדה של כל החומרים. מצננים מעט.
2. טורפים את החלמונים בקערה ושופכים אותם בהדרגה לתערובת השוקולד להשוואת טמפרטורות. אחרי כל פעם שמוסיפים מעט מתערובת החלמונים חשוב לערבב אותם היטב עם תערובת השוקולד.
3. מקציפים במיקסר את החלבונים עד שנוצר קצף עמיד. מקפלים לתערובת השוקולד עד שנוצרת עיסה אוורירית ואחידה. שופכים לתבנית בגודל 24 ס״מ ומקפיאים לשעה.
מכינים את השכבה הלבנה:
4. מקציפים במיקסר מכל שמנת מתוקה עם שתי כפיות נס קפה ושתי כפיות סוכר עד שנוצר קצף יציב (ברגע שהקצף לא נוזל מהמטרפה כשמרימים אותה מקערת המיקסר - יודעים שהקצף עמיד).
משטחים בעזרת מרית את הקרם הלבן מעל שכבת השוקולד ומחזירים להקפאה לשעתיים לפחות.
שומרים בהקפאה.
 

דרג: