עוגת גלידה פרג, קוקוס ושוקולדה - גם לפסח

עוגת גלידה פרג קוקוס שוקולדה-גם לפסח

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דליה-פירגה כהן

דרג:
עוגת גלידה פרג, קוקוס ושוקולדה - גם לפסח
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 10-12 מנות\תבנית עגולה חד פעמית משוישת או 24.

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 ביצים
  • כוס אבקת שוקולית
  • מיכל שמנת מתוקה 38%
  • 10 כפות דבש
  • 0.75 כוס שמן
  • כוס סוכר
  • כוס חלב סויה או רגיל
  • 300 גרם קוקוס
  • 300 גרם פרג טחון
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • כוס קמח מצות
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • חמאה/מרגרינה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1.לערבב ידני את כוס סוכר, כוס שוקולית,כוס קמח מצוות, כוס קוקוס, שקית אבקת אפייה, 0.75 כוס שמן ו-2 ביצים.
2.להוסיף כוסות מים פושרים ושוב לערבב ערבוב יסודי עד שמתקבל ממש קרם שוקולד.
3.לחלק את הבלילה ל-2
4.לאפות ב-2 תבניות מספר 24 עגולות ומשומנות
5.תבנית אחת להקפיא (אין בה צורך לעוגה הזו)
6.אופים את 2 התבניות בחום 175 כ-20 דקות ובודקים שמוכן. בסיס העוגה נמוך.
2 העוגות נכנסות ביחד לתנור (יש מקום)

הכנת הפרג:
1.- 300 גרם פרג טחון טרי (פרג שלא בשימוש מיידי שומרים בפריזר)
2.לשים בסיר כוס חלב /פרווה ואת הפרג ולבחוש
3.להוסיף 2 כפות סוכר ולבחוש
4.כשהחלב כמעט ונספג להוסיף 4 כפות דבש וכף גדושה חמאה ולהמשיך לבחוש.
5.כשאין נוזלים להוריד מהאש ולהוסיף כף ברנדי (לא חובה)
6.את הפרג מיישרים על בסיס העוגה.

הכנת הקוקוס:
שמים בסיר:
1.כוס חלב, 1/2 כוס סוכר, 100 גרם מרגרינה, 200 גרם קוקוס, 5 – 6 כפות דבש
2.מערבבים ויוצקים על הפרג

מכינים סירופ שוקולד:
1.לחמם בסיר קטן מיכל שמנת מתוקה-רק עד לסף רתיחה.
2.להנמיך ללהבה הכי קטנה ולהוסיף 150 גרם שוקולד מריר
3.לבחוש היטב עד לקבלת קרם שוקולד קצת סמיך

הרכבת העוגה:
1.על בסיס העוגה האפוי יוצקים את כל הפרג ומיישרים.
2.על הפרג יוצקים את הקוקוס ומיישרים.
3.לחורר את העוגה עד למטה. אפשר עם מזלג/כפית (ממש חורים גדולים)
4.לצקת את כל קרם השוקולד בתנועות סיבוביות שיצפה את כל העוגה.
5.הקרם החם אמור להיספג מיד בעוגה.
6.להקפיא ולהוציא 1/2 שעה לפני ההגשה.

 

דרג: