עוגת גלידה עם ריבת חלב

הגולשת ליאן שגרמן משתפת אותנו במתכון לעוגת גלידה כשרה לפסח

מאת: ליאן שגרמן

דרג:
עוגת גלידה עם ריבת חלב
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: שעה

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 מיכלי שמנת מתוקה
  • 300 שוקולד מריר
  • כוס ריבת חלב(אפשר מי שרוצה עוד קצת)
  • 100 גרם עוגיות קצף(קנויות)
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק דק

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. משמנים תבנים בחמאה(תבנית לא גדולה מידיי.)
2. לוקחים את העוגיות קצף(מרנג) ושוברים אותם לחתיחות בינוניות(מפוררים לחתיחות בינוניות).
3. קוצצים דק דק את האגוזים.
4. מקציפים 2.5 ממיכלי השמנת עד לקבלת קצפת יפה ויציבה מאוד.
5. ממיסים את החצי מיכל שמנת הנותר עם השוקולד המריר, מעבירים לקערה בוחשים עד שהתערובת חלקה וממתינים עד שהיא קרה בטמפ' החדר.
6. מוסיפים לתערובת השוקולד שליש מהקצפת וחצי משברי העוגיות מרנג. את הכל מאחדים בתנועות קיפול ושמים את התערובת על התבנית.
7. זורים על השוקולד 2-3 כפות מהאגוזים הקצוצים. שמים את התבנית כ-15 דקות במקפיא ובינתיים:
8. מערבבים את הקצפת שנותרה עם הריבת חלב ושברי העוגיות מרנג שנותרו. מאחדים בתנועות קיפול. מוצאים את התבנית ושמים את תערובת הריבת חלב על האזוזים שמעל השוקולד.
9. מעל הריבת חלב אפשר לזרות עוד אגוזים, או עוגיות מרנג, או קצפת עם קפה או מה שלטעמכם!

דרג: