עוגת גלידה וקרמל

עוגת גלידה וקרמל, קינוח שכולם אוהבים, במיוחד הילדים

מאת: גלעד וינוגרון

דרג:
עוגת גלידה וקרמל
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מיכל שמנת להקצפה 38%
  • מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32%
  • כוס ביסקוויטים מעוכים בטעם קרמל
  • כוס אבקת סוכר מנופה
  • כף תמצית רום (שוט של רום אמיתי אם ישנו)

אופן הכנה:

1. מקציפים את שתי השמנות עד לקצף יציב.
2. מוסיפים את אבקת הסוכר, הרום ושליש מהביסקוויטים המעוכים ומקפלים עד לתערובת אחידה.
3. מצפים את החלק הפנימי של תבנית אפיה צרה ביריעה גדולה של ניילון נצמד. מפזרים את שארית הביסקוויטים מעל הניילון בתחתית התבנית, מעל זה שופכים את המלית ומיישרים. לוקחים את שאריות הניילון הבולטות החוצה מהתבנית וסוגרים מעל העוגה (העוגה עטופה לגמרי).
4. מכניסים את העוגה למקפיא למינימום של 4 שעות. יש להוציא את העוגה מהמקפיא כ-5 דקות לפני זמן ההגשה, להפוך על צלחת הגשה ולהוריד את הניילון הנצמד.
דרג: