עוגת גזר

עוגה טעימה מאוד בעלת מרקם לח וקליל עם ציפוי שמנת מוקרם

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: לאה שקורי

דרג:
עוגת גזר
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לעוגה:
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 5 גזרים קלופים ומגוררים דק ל-11/2 כוסות
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • לציפוי:
  • 100 גרם גבינת שמנת
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2.5 כוסות אבקת סוכר

אופן הכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות. מנפים לקערה את הקמח, אבקת הסודה והמלח.
2. בקערת מערבל מקציפים את הביצים עם הסוכר במהירות בינונית-גבוהה לקציפה תפוחה ובהירה, מוסיפים את השמן בהדרגה ולאחר מכן את הווניל והתבלינים. מקציפים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה במהירות נמוכה ומערבלים קלות רק עד שמתקבלת תערובת אחיד. מוסיפים בעזרת מרית את הגזר והאגוזים.
3. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך 45-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים את העוגה בתבנית על רשת כרבע שעה, הופכים את העוגה לצינון מלא.
4. להכנת הציפוי: בקערת מערבל מקציפים את גבינת השמנת עם החמאה במהירות איטית מאוד במשך שניות ספורות עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הווניל ולבסוף מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכרעד שנוצרת תערובת קרמית קלילה. מורחים את הציפוי על העוגה 

דרג: