עוגת גבינת שמנת

עוגת גבינה ומשנת על בסיס בצק חמאתי, מנה אחרונה מתוקה ומענגת לימי חג שבועות ובכלל

מאת: ספיר דוד

דרג:
עוגת גבינת שמנת
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • כוס וחצי קמח רגיל
  • 1/4 כוס קקאו
  • כפית אבקת אפייה
  • 120 גר' חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר חום
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • תמצית וניל
  • למילוי:
  • קילו גבינת שמנת
  • 2 כוסות סוכר
  • חצי כוס קמח רגיל
  • מיכל שמנת חמוצה
  • מעט תמצית וניל
  • חמש ביצים

אופן הכנה:

הכנה:
1. מקציפים במיקסר את החמאה והסוכר.
2. מוסיפים את הביצה והחלמון, ומוסיפים את שאר החומרים לתערובת אחידה.
3. צרים כדור ומקררים מעט.
4. שמים חצי כמות בתבנית אפיה קפיצית ומשטחים לשכבה דקה.
5. מקפיאים מעט ואופים בתנור שחומם לחום של 180 מעלות כ- 15 דקות.
6. הכנת המילוי: מקציפים את הגבינה כשלוש דקות, מערבבים את הקמח והסוכר ומוסיפים בהדרגה למיקסר.
7. מוסיפים את השמנת, תמצית הוניל ואת הביצים אחת אחת.
8. יוצקים לתבנית ואופים בחום של 160 מעלות בבן מארי (מים בתחתית התבנית) שעה ורבע.
9. מכבים את התנור, פותחים את דלת התנור ומחכים חצי שעה.

דרג: