עוגת גבינת שמנת ושוקולד

קלה מאוד להכנה, וטעימה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינת שמנת ושוקולד
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית:
  • 200 גר' עוגיות חמאה מרוסקות
  • 70 גר' חמאה מומסת
  • 2 כפות קקאו
  • למלית:
  • 500 גר' גבינת שמנת
  • 3 ביצים
  • 2 כפות קורנפלור
  • גרגרים ממקל וניל אחד
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1 כוס סוכר
  • 100 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • לציפוי:
  • 200 גר' שוקולד מריר
  • 1 מיכל שמנת מתוקה

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מערבים את פירורי העוגיות עם החמאה והקקאו. מהדקים לתוך תבנית אפייה.
2. מערבבים את כל חומרי המלית עד לקבלת עיסה אחידה.
3. יוצקים את הבלילה עד ½ מגובה התבנית, מפזרים את קוביות השוקולד ויוצקים את החצי השני.
4. אופים כ-40 דקות בחום של 160 מעלות. מצננים.
5. לציפוי: מרתיחים את השמנת ויוצקים אותה על השוקולד. מערבבים ויוצקים על העוגה הקרה.
6. הערות: ניתן להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב או שוקולד לבן אם רוצים לקבל עוגת גבינה אוורירית יותר - ניתן להקציף את הביצים לקצף, ולקפלן לתוך העיסה בנפרד.
 
דרג: