עוגת גבינת שמנת ברוטב פירות אדומים

עוגת גבינה מושקעת ומפנקת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת גבינת שמנת ברוטב פירות אדומים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: תבנית 26 ס"מ 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 130 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • למלית גבינה:
  • 1 ק"ג גבינת "נפוליאון" 16%, בטמפרטורת החדר
  • 1 גביע שמנת תנובה
  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 1 שקית סוכר וניל
  • לרוטב פירות אדומים:
  • 400 גרם פירות אדומים קפואים ומופשרים
  • 500 גרם תות שדה פרוס
  • 3 כפות סוכר

אופן הכנה:

הכנה
1. שמים את מרכיבי הבצק במעבד מזון המצוייד בלהב פלדה ומעבדים לתערובת פירורית. מעבירים לתבנית ומהדקים לשכבה אחידה, מקררים כחצי שעה, מחממים תנור לחום בינוני (175 מעלות), אופים את הבצק עד שיזהיב כ- 20 דקות.
2. שמים בקערת המערבל את הגבינה והשמנת ומערבלים 2 דקות. מוסיפים את הביצים אחת-אחת, מערבלים אחרי כל הוספה, מוסיפים סוכר, קליפת לימון וסוכר וניל ומערבלים דקה נוספת. יוצקים על הבצק שבתבנית.
3. אופים 10 דקות בחום (175 מעלות) מורידים את החום ל- 150 מעלות ואופים כ- 45 דקות נוספות עד שהמלית יציבה ופני העוגה יהיו זהובים.
4. מכבים את התנור ומשאירים את הדלת מעט פתוחה, מעבירים סכין בין העוגה לבין דופן התבנית, משאירים את העוגה בתנור המכובה כשעתיים. מצננים ושומרים במקרר למשך לילה. מגישים עם רוטב פירות אדומים צונן. אפשר להגיש ליד גם מעט פירות אדומים טריים.
5. רוטב פירות אדומים: מרסקים את הפירות עם הסוכר לרוטב חלק ומצננים היטב.
הערה: ניתן להחליף שני גביעים של גבינת נפולאון בשני גביעי גבינת תנובה 9%
 
דרג: