עוגת גבינת שמנת

קינוח לחג השבועות. עוגת גבינה מיוחדת.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
עוגת גבינת שמנת
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 20 מנות / 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף,

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 מיכל גבינת שמנת נפוליון בטעם טבעי 16%
  • 150 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 1 כוס סוכר
  • ½ 1 כפיות תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • 4 ביצים
  • 2 כוסות קמח תופח
  • אבקת סוכר

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
2. בקערת מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את גבינת השמנת ומקציפים לקרם חלק. מוסיפים את החמאה, הסוכר, תמצית הווניל וקליפת הלימון ומקציפים לקרם אוורירי וחלק.
3. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין כל ביצה.
4. בהדרגה ותוך כדי ערבול, מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד שהקמח נטמע בבלילה.
5. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור עד שהעוגה תפוחה וזהובה וקיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש, כ-75 דקות. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית כ-5 דקות לפני שמחלצים לרשת צינון.
6. לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.
 
דרג: