עוגת גבינת קוטג' עם אפרסקים

עוגת גבינת קוטג' עם אפרסקים, קוטג' גם בעוגת גבינה, לא רק בפשטידות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: מתכון מאת שגרירות דרם אפריקה

דרג:
עוגת גבינת קוטג' עם אפרסקים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גרם פירורי ביסקוויטים
  • 50 גרם סוכר טחון דק
  • 80 גרם חמאה מומסת
  • מצרכים למילוי:
  • 2 ביצים מופרדות
  • 150 גרם סוכר טחון דק
  • 250 מ"ל שמנת חמוצה
  • 250 מ"ל קוטג'
  • 20 מ"ל אבקת ג'לטין
  • 100 מ"ל מיץ ענבים צלול
  • מצרכים לציפוי:
  • 2 קופסאות של אפרסקים משומרים (410 גרם כל אחת) כולל הנוזל
  • 10 מ"ל אבקת ג'לטין

איך מכינים:

מכינים את הבסיס:
1. מערבבים את פירורי הביסקוויטים, הסוכר והחמאה המומסת. מהדקים לשכבה אחידה בתבנית ושומרים בהקפאה עד שמתקשה.
מכינים את המילוי:
2. טורפים חלמוני ביצים עם סוכר עד לקבלת קציפה אוורירית ומקפלים לתוכה את גבינת הקוטג’ והשמנת החמוצה.
3. מחממים 1/4 כוס מיץ ענבים ומכניסים את הג’לטין, מערבבים עד להמסה. מערבבים עם מיץ הענבים שנותר ומקפלים לתוך תערובת הגבינות.
4. מקציפים את חלבוני הביצים עד להיווצרות גבעות רכות ומקפלים בעדינות לתערובת הגבינות.
5. יוצקים את התערובת לתבנית עם בסיס הביסקוויטים ושומרים בקירור עד שהתערובת יציבה.
6. מכינים את הציפוי:
חותכים את האפרסקים לחצאים, מחממים 300 מ"ל מיץ אפרסקים ומערבבים עם הג’לטין.
מסדרים בעדינות את חצאי האפרסקים על העוגה. לאחר שמיץ האפרסקים התקרר, יוצקים אותו על העוגה ומכניסים להקפאה עד שמוכן.
 
דרג: