עוגת גבינת עזים עם פרומעז

עוגת גבינה עם טוויסט מפתיע וטעים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
עוגת גבינת עזים עם פרומעז
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 8 מנות/ תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 גליל גבינת פרומעז (200 גרם) בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם גבינה לבנה כחושה כנען 5% בטמפרטורת החדר
  • ¾ כוס סוכר
  • ½ 1 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
  • קליפה מגורדת מ-1 לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 6 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
  • 3 כפות קמח
  • אבקת סוכר

אופן הכנה:

אופן הכנה: 1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות. מוסיפים 2 כפות סוכר לציפוי מושלם של הדפנות ומנערים את הסוכר שנותר בתבנית ולא נדבק.
2. מניחים את הגבינות עם הסוכר, מיץ הלימון, קליפת הלימון המגוררת ותמצית וניל בקערה גדולה ומערבלים במהירות בינונית לתערובת חלקה.
3. מוסיפים את החלמונים, 2 בכל פעם, ומערבלים היטב בין הסבבים. מוסיפים את הקמח בהדרגה ותוך כדי עירבול.
4. מקציפים את החלבונים לקצף יציב בקערה נקייה. מקפלים 1/3 מהקצף לתערובת הגבינה, לפני שמקפלים את יתר הקצף לבלילה.
5. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים בתנור עד שקיסם שמחדירים במרכז יוצא יבש, במשך כ-40 דקות.
6.מצננים היטב לפני ההגשה וזורים אבקת סוכר.  
דרג: