עוגת גבינות עיזים אפויה

עוגת גבינה אפויה מגבינות עיזים - דלת לקטוז, מורכבת מ-3 שכבות : הבסיס, פירות והגבינה

מאת: שירחן אינגה

דרג:
עוגת גבינות עיזים אפויה
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: תבנית 26 ס"מ או 20 תבניות מאפינס

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חומרים לבסיס העוגה:
  • 1 כוס קמח מנופה
  • 120 גרם חמאת עיזים חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 חלמון ביצה
  • חצי פקק של תמצית וניל
  • 5 כפיות מים קרים
  • חומרים לשכבת הפירות:
  • 3 אגסים/תפוחים קלופים וחתוכים
  • 3 כפות דבש (ניתן לשנות לפי מידת מתיקות)
  • 2 כפיות קינמון (ניתן לשנות לפי אהבה לקינמון)
  • חומרים לעוגה:
  • 300 גרם יוגורט עיזים
  • 700 גרם גבינה לבנה עיזים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 6 ביצים מופרדות
  • 5 כפות גדושות קורנפלור
  • 5 כפות קמח
  • 2 פקקים של תמצית וניל
  • 50 גרם חמאת עיזים מומסת
  • קרם פטיסייר:
  • 750 גרם חלב
  • 2 פקקים של תמצית וניל
  • 8 חלמונים
  • 120 גרם סוכר
  • 55 גרם קורנפלור

אופן הכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות. 
הבסיס : 
  • שמים בקערה את חומרי הבסיס: הקמח, החמאה, הסוכר.
  • לשים בעזרת הידיים עד קבלת בצק מפורר,
  • מוסיפים את החלמון, תמצית הווניל והמים וממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד, רך ונעים. 
  • אם הבצק לא מתאחד מוסיפים טיפה מים באיטיות עד שמתקבל המרקם הרצוי. 
  • משטחים ומהדקים את הבצק בתבנית עם נייר אפייה, מחוררים את הבצק כדי שלא יתפח ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך כ – 8 דקות (שלא יהיה אפוי עד  הסוף - הוא יכנס עוד 2 פעמים לתנור).
  • מוציאים ומהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר. 
שכבת הפירות : 
  • מערבבים את הפירות הדבש והקינמון בקערה ושופכים על הבסיס שקורר. 
  • מכניסים לתנור לכ - 4 דקות . 
העוגה : 
  • מעלים את הטמפרטורה בתנור ל220 ושמים מים בתחתית התנור כדי ליצור סביבה לחה לעוגה. 
  • מקציפים במיקסר ידני את חלבוני הביצה עם חצי כוס סוכר לקצף חזק ויציב.
  • מערבבים היטב בקערה גדולה את כל שאר חומרי העוגה (קודם היבשים ואחר כך מוסיפים את הרטובים – כולל החלמונים) עד קבלת תערובת אחידה. 
  • מקפלים היטב את קצף החלבונים לקערה עם תערובת החומרים (הגבינות , הקמח וכו'),
  • יוצקים לתבנית עם הבסיס והפירות ומכניסים לתנור (220 מעלות) למשך כ- 10 דקות. 
  • אחרי 10 דקות מנמיכים את חום התנור ל 160 מעלות וממשיכים לאפות את העוגה כשעה נוספת.
  • סוגרים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו כחצי שעה, מוציאים ומצננים.

קרם הפטיסייר:
  • מחממים את החלב ותמצית הוניל בסיר.
  • בקערה נפרדת טורפים היטב חלמונים וסוכר.
  • מוסיפים את הקורנפלור, וטורפים (בזהירות כדי שהקורנפלור לא יתעופף לכל עבר).
  • מערבבים עד שמגיעים למסה אחידה.
  • חשוב לשמור על סדר הכנסת המרכיבים!
  • מבשלים את סיר החלב עד לרתיחה.
  • מוזגים חלקית מהחלב החם ובעדינות למסת החלבונים (בעדינות ואיטיות כדי שלא יבשל את הביצים).
  • מוסיפים את התערובת עם החלמונים בחזרה לחלב שנשאר וממשיכים לחמם.
  • טורפים כל הזמן בלי לעצור.כאשר התערובת מסמיכה טורפים מהר יותר על מנת שלא יהיו גושים. כאשר המסה רותחת יש לטרוף דקה נוספת, ואז מיד להוריד מהאש.
  • מסננים את התערובת מיד לתוך קערה ומכסים בניילון נצמד כדי שלא יווצר קרום ומכניסים מיד לקירור.כאשר רוצים להשתמש בקרם (אחרי שהתקרר לגמרי), מומלץ להוסיף מעט שמנת בקיפול עד קבלת מרקם נוח לעבודה.
  • מורחים את קרם הפטיסייר על העוגה שהתקררה לנו ואוכלים בהנאה גדולה ! 
  • אם רוצים לעשות מאפינס ולא עוגה גדולה ניתן פשוט ליצור מהבצק עיגולים ולשים בתבניות ואז מעל זה ליצוק את שאר השכבות. 

דרג: