עוגת גבינה

עוגת גבינה

מאת: אננא ובר

דרג:
עוגת גבינה
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 חלבון ביצה
  • 2/3 כוס סוכר
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 2 שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר
  • 100 גרם מרשמלו לבן
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 9 גרם ג'לטין
  • 1/2 כוס מים
  • סלסלת פירות יער (פטל)
  • חבילת ג'ל בטעם פטל

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מרנג:
מקציפים חלבון וסוכר עד לקבלת קצב יציב
2. משרטטים עיגול על נייר אפייה בקוטר 24, ובעזרת שק זילוף מכינים תחתית מקצב שהכנו
3. אופים בתנור בטמפ' 90 מעלות במשך שעתיים וחצי
4. גבינה:
שמים בכוס את הג'לטין, שופחים חצי כוס מים מעל ושמים בצד עד שג'לטין יספוג את הנוזלים.
5. שמים את השוקולד בכלי חסין חום,
6. שמים בסיר שמנת אחת ומרשמלו - מבשלים עד קבלת תערובת אחידה, ושופחית על השוקולד הלבן. מערבים עד המסת שוקולד.
7. את הכוס עם הג'לטין מחממים במיקרו, בערך 30 שניות, עד שג'לטין נמס לחלוטין, שופחים לתערובת עם שוקולד, שמים בצד להתקרר.
8. מקציפים את השמנת השנייה עם שתי כפות סוכר, 
9. לוקחים קערה שמים את הגבינה, מערבים בתוכה את התערובת עם שוקולד וג'לטין ולאחר מכן את הקצפת,
מערבבים לתערובת אחידה.
10. מרכיבים את העוגה:
שמים בתבנית קפיצית בקוטר 24 את המרנג, שופכעם מלמעלה את התערובת גבינה ושמים במקפיא לשעה.
11. שיכבת פירות יער:
מכינים את הג'ל לפי הוראת היצרן,מוסיפים את הפירות ושופכים על העוגה שכבר הספיקה להתייצב.
שמים במקרר.
דרג: